IELTS ispite organizira British Council. Za više informacija o cijenama i terminima IELTS ispita pogledati OVDJE.

Zašto Vam treba položen IELTS ispit?

Ako planirate studij ili rad u inozemstvu, jedan od preduvjeta bit će poznavanje engleskog jezika. IELTS (International English Language Testing System) jedan je od najznačajnijih međunarodnih ispita za provjeru znanja engleskog jezika.

Od čega se sastoji IELTS ispit?

Ispit ocjenjuje sposobnost kandidata da komunicira koristeći sve četiri jezične vještine: slušanje, čitanje, pisanje i govor, a ocjene se kreću od 0 do 9. Dva su formata ispita, akademski i opći, a kandidat sam bira format koji mu je potreban ovisno o svrsi za koju mu je ispit potreban. Za studije u inozemstvu potreban je akademski format, a za izdavanje radnih viza najčešće je potreban opći format. Osim toga, nedavno je uvedeno polaganje IELTS-a za potrebe dobivanja britanske vize.

Tko priznaje IELTS ispit i u koje svrhe?

IELTS priznaju sveučilišta, poslodavci, državne i akademske institucije širom svijeta te vam njegovo polaganje otvara mogućnosti studiranja i zapošljavanja širom svijeta. Ako odlazite živjeti u inozemstvo, IELTS je jedini ispit koji se priznaje u imigracijske svrhe u onim zemljama koje traže poznavanje engleskog jezika.  Kod nas se koristi i pri dokazivanju znanja jezika prilikom  imenovanja za sudske tumače iz engleskog jezika te umjesto provjere znanja jezika za upis na studij anglistike na fakultetima u Splitu i Osijeku.

Pripremni tečaj za polaganje IELTS ispita

Na pripremnom tečaju za polaganje IELTS ispita polaznici će se upoznati sa formatom i svakim pojedinim dijelom ispita te uvježbavati zadatke poput onih u ispitu.

Posebna se pažnja poklanja pisanju i govoru kao najzahtjevnijim dijelovima ispita. Nadalje, usavršava se i opće znanje jezika, vježbaju se najbitnije gramatičke strukture i usavršava vokabular.

IELTS test se organizira u centrima širom svijeta, odnosno u više od 270 centara u preko 100 zemalja, a namijenjen je kandidatima starijima od 16 godina.

Prijavite se na pripremni tečaj za polaganje IELTS ispita info@abc-strani-jezici.hr

Jezični dio ispita za sudske tumače: IELTS - Academic ispit (razina znanja 8.5 -9.0) ili Cambridge English: Proficiency (CPE)

PRIPREMNI grupni IELTS tečajevi:

FOND SATI: 50 šk.sat ( premium tečaj); 20 školski sati (ubrzani refresh tečaj)
DINAMIKA: 2*2 šk.sata / 1*3 šk.sata/3*3
CIJENA tečaja (online i/ili učionica): 4.000,00 kn/530,89 EUR(premium tečaj do 8 polaznika); 1.600,00 kn/212,36 EUR (ubrzani refresh tečaj)

ili individualni pripremni tečaj.