OBAVIJEST o terminima Cambridge ispita u Zagrebu u organizaciji ovlaštenog Cambridge ispitivača Jantar i/ili Pitagora.

NOVI TERMINI ZA 2023:

1. B2 First (FCE) ; Mjesto održavanja:Zagreb; Datum pismenog: 10.03.2023..; Datum usmenog: 10.03.2023.; Rok prijave 07.02.2023CIJENA ISPITA: 1.425,00 kn/

189,13 EUR

2. C1 Advanced (CAE); Mjesto održavanja:Zagreb; Datum pismenog: 10.03.2023. ; Datum usmenog: 10.03.2023..; Rok prijave: 07.02.2023. CIJENA ISPITA: 1.500,00 kn/

199,08 EUR

3. C2 Proficiency (CPE);  Mjesto održavanja:Zagreb; Datum pismenog: 10.06.2023.; Datum usmenog: 10.06.2023.; Rok prijave: 05.05.2023. CIJENA ISPITA: 1.650,00 kn/

218,99 EUR

Kvota prijavljenih za svaki ispit se može popuniti i prije roka stoga nemojte čekati krajnji rok prijave.

Kandidati se mogu još prijaviti 7 dana nakon roka prijave ali u tom slučaju zbog kasne prijave plaćaju dodatnih 250 kn/33,18 EUR registration fee. 

Za više informacija o prijavi za polaganje ispita u Zagrebu javiti nam se na: 

te ćemo za Vas organizirati individualne pripremne satove (broj sati utvrđuje se individualnim razgovorom s kandidatom) za Cambridge ispite ili grupne pripreme te Vas i prijaviti na ispit.

Za one koji se još ne osjećaju spremnima za gore navedene datume, organiziramo probne ispite kako bi planirali trebate li pripreme ili ne te na čemu trebate raditi. Trošak probnog ispita iznosi 200 kn, a održava se prema dogovoru. Broj mjesta za svaki ispit je ograničena. Prijave na uciliste.jezici@gmail.com

Također se možete termin probnog ispita pa da znamo na čemu možemo fokusurati Vašu pripremu. Prethodna prijava je potrebna barem 24 sata prije termina ispita na e-mail uciliste.jezici@gmail.com

Probni su ispiti organizirani u suradnji s ovlaštenim ESOL ispitnim centrom u Hrvatskoj. Sadržaj probnog ispita se fokusira na najkompleksnije dijelove ispita - Reading and Use of English. 

ESOL ispite organiziraju Pitagora ovlašteni Cambridge ESOL testni centari za cijelo područje Republike Hrvatske Pitagora – ovlašteni Cambridge ESOL testni centar – Zagreb  i Jantar https://www.jantar.hr/hr#cambridge Za više informacija o prijavi za polaganje ispita u Zagrebu javiti nam se na mail kako bi Vam pomogli oko određivanja razine i uspješno Vas pripremili za ispit.

U Abc stranim jezicima možete se uspješno pripremati za polaganje Cambridge ESOL ispita i u suradnji s našim ovlaštenim Cambridge ESOL partnerom Pitagora i polagati ispite.

 

Zašto vam treba Cambridge ESOL ispit?

Više od 12 000 tvrtki, fakulteta i različitih vladinih tijela širom svijeta priznaje ovu diplomu kao mjerodavan dokaz vaših jezičnih sposobnosti. Tek kada dobijete diplomu otvara vam se svijet prepun mogućnosti. Možete boraviti u inozemstvu, tamo studirati ili raditi. Cambridge ESOL je odabran jer se zna da su upravo ove diplome pouzdan dokaz da posjedujete tražene jezične vještine. Cambridge diplome su također u potpunosti usklađene s ZEROJ-em (Zajedničkim europskim referentnim jezičnim okvirom).

OPĆI ENGLESKI

1.KET (KEY ENGLISH TEST)

KET kazuje o vašoj sposobnosti korištenja pisanoga i govornoga engleskog jezika na osnovnoj razini. KET je ispit na razini A2 Zajedničkoga europskoga jezičnog referentnog okvira. Od vas se očekuje da razumijete i koristite svakodnevne izraze i osnovne fraze, da se znate predstaviti i ispričati osnovne činjenice o svojem životu te da ste sposobni komunicirati s govornicima engleskoga koji pričaju jasno i sporo. KET testira temeljno znanje jezika. Nudi Vam šansu da otkrijete jake i slabe točke svojega znanja, te je logičan korak prema PET i FCE ispitima. Za tisuće tvrtki, fakulteta i vladinih tijela KET je službena potvrda o osnovnom poznavanju engleskoga jezika. KET ispit odgovara osnovnoj razini engleskoga jezika na hrvatskoj državnoj maturi.

  • FORMAT ISPITA: papirnati
  • CIJENA PRIPREMA:

 

2.PET (PRELIMINARY ENGLISH TEST)

PET je ispit za ljude koji svakodnevno koriste engleski u pisanju i govorenju. PET pokazuje vaše znanje jezika u svakodnevnim situacijama i odgovara razini B1 Zajedničkoga europskoga jezičnoga referentnog okvira. Na razini B1 od vas se očekuje da razumijete glavne točke izravnih uputa (naputaka) i javnih priopćenja, uspješno se nosite s većinom jezičnih situacija, da možete postavljati pitanja i sudjelovati u razgovoru te da možete pisati pisma ili voditi bilješke o poznatoj temi. Za tisuće tvrtki, fakulteta i vladinih tijela PET je službena potvrda o prijelaznom stupnju poznavanja engleskoga jezika.

  • FORMAT ISPITA: papirnati

 

3.FCE (FIRST CERTIFICATE IN ENGLISH)

FCE je ispit za osobe koje su sposobne koristiti engleski u pisanju i govoru na naprednoj razini. To je idealan ispit za one koji žele koristiti engleski na studiju ili na poslu pa FCE najčešće polažu srednjoškolci i studenti. FCE odgovara stupnju B2 Zajedničkoga europskoga jezičnoga referentnog okvira. Ovaj ispit možete položiti kad možete razumjeti raznovrsne tekstove, raditi bilješke dok netko govori, pričati o širokom broju tema i razumjeti ljude koji pričaju engleski na radiju ili televiziji. Mnoga sveučilišta i odgojno-obrazovne ustanove zahtijevaju položen FCE kao preduvjet za upis. Za tisuće tvrtki, fakulteta i vladinih tijela FCE je službena potvrda o naprednom stupnju poznavanja engleskog jezika. FCE ispit odgovara višoj razini engleskog jezika na hrvatskoj državnoj maturi.

  • FORMAT ISPITA: papirnati

 

4.CAE (CERTIFICATE IN ADVANCED ENGLISH)

Ispit CAE odgovara stupnju C1 europskog referentnog okvira. CAE certifikat pokazuje sposobrnost sporazumijevanja u stručnim, akademskim i društvenim situacijama. Primjeren je svima koji imaju potrebu slušati engleski za potrebe studija ili rade u tvrtkama u kojima je službeni jezik engleski. Prihvaća ga većina engleskih i američkih sveučilišta kao dokaz pozavanja jezika na primjerenoj razini. Položen CAE odgovora rezultatu od 90 i više bodova na TOEFL iBT testu.

  • FORMAT ISPITA: papirnati
  • CIJENA PRIPREMA :

 

5.CPE (CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH)

Ispit CPE odgovara stupnju C2 europskog referentnog okvira. Pokazuje stupanj znanja jezika usporediv s znanjem na razini materinjeg jezika. Prihvaća ga većina engleskih i američkih sveučilišta kao dokaz pozavanja jezika. Stjecanjem ovog jezičnog certifikata imate mogućnost polaganja za sudskog tumača bez obzira dali ste profesor engleskog jezika ili niste. Ispit je za sada dostupan samo u papirnatom obliku.

  • FORMAT ISPITA: papirnati
  •  

 

Jezični dio ispita za sudske tumače: Cambridge English: Proficiency (CPE) ili IELTS - Academic ispit (razina znanja 8.5 -9.0)

POSLOVNI ENGLESKI

1.BEC (BEC PRELIMINARY/BEC VANTAGE/BEC HIGHER)

BEC ili Certifikat o poznavanju poslovnoga engleskog jezika su međunarodno priznate diplome koje vašem poslodavcu govore o vašoj vještini korištenja engleskoga na radnom mjestu. BEC je idealan ispit za one koji se pripremaju za poslovnu karijeru ili  žele uspjeti na globalnom tržištu. Znanje engleskoga jezika u poslovnom svijetu potrebno je više no ikad, a BEC diplomama ističu se oni koji se uspješno služe engleskim jezikom u poslovnom kontekstu. Sveučilišta diljem svijeta koriste upravo BEC kako bi svoje studente pripremila za nova radna mjesta. BEC diploma služi vam kao dokaz da ste naučili engleski jezik dovoljno dobro da ga možete koristiti u poslovnom kontekstu.

  • FORMAT ISPITA: kompjutorski
  • C

 

STRUČNI ISPIT ZA NASTAVNIKE

1.TKT (TEACHING KNOWLEDGE TEST)

TKT je test o podučavanju engleskoga jezika. Namijenjen je profesorima engleskoga jezika, osnovnoškolskim ili srednjoškolskim, s iskustvom ili bez njega, te onima koji to tek trebaju i žele postati. TKT je fleksibilan skup modula koji daje znanja iz najvažnijih područja potrebnih za podučavanje engleskoga jezika. Cilj TKT-a je dati vam samopouzdanje potrebno za rad s osnovnoškolskom i srednjoškolskom djecom te odraslima. Ovaj će Vam ispit pomoći razumjeti različite metode podučavanja, koristiti nastavne materijale i planirati nastavu te upravljati različitim situacijama u učionici. Pristup ovom ispitu nema nikakvih formalnih zahtjeva, ali se polaganje ispita ne preporuča nikome ispod razine B1. TKT se sastoji od triju modula koja možete polagati zajedno ili jedan po jedan. Svaki se modul sastoji od testa koji sadrži osamdeset pitanja na koja morate točno odgovoriti za osamdeset minuta.

Modul 1
Jezik i pozadina učenja i podučavanja jezika:

Opis jezika i jezičnih vještina
Pozadina učenja jezika
Pozadina podučavanja jezika

Modul 2
Planiranje nastave i korištenje različitih izvora:

Planiranje i priprema nastave
Odabir i korištenje različitih izvora

Modul 3
Upravljanje procesima učenja i podučavanja

Jezik učitelja i učenika u učionici
Upravljanje radom u učionici

TKT koristi jezičnu terminologiju koju koriste profesori i koja je redovno podvrgnuta promjenama, koja stalno prati razvoj i trendove podučavanja engleskoga jezika.

CIJENA ISPITA: ispit 1 modula 250,00kn; ispit 3 modula 600,00 kn Pitagora – ovlašteni Cambridge ESOL testni centar – Zagreb

Testirajte svoju razinu znanja engleskog  jezika klikom na Test your English

*Kandidati se mogu još prijaviti 7 dana nakon roka prijave ali u tom slučaju zbog kasne prijave plaćaju dodatnih 250 kn registration fee.