«Da li biste se u 21.stoljeću željeli barem na trenutak pronaći u bajci poput prekrasne Šeherezade i Onura?»

Ako je vaš odgovor možda ili da, pokušajte se družiti s nama!

Jezik Onura i Šeherezade smatra se materinjim oko 75 milijuna ljudi, a sveukupno, tečno ili površno, njime barata 220 milijuna ljudi, uglavnom zbog raširenosti međunarodnih obrazovnih ustanova, što mu daje 5.mjesto, nakon mandarinskog, španjolskog, engleskog i arapskog.

Pripada indoeuropskoj skupini jezika, točnije skupini altajskih jezika.

Službeni je jezik u Republici Turskoj i Turskoj Republici Sjeverni Cipar, a kao jezik manjina govori se u Siriji, Iraku, Bugarskoj, Makedoniji, Rumunjskoj, Cipru i Kosovu.

Zbog osebujne povijesti turskog naroda, posebice za vrijeme Osmanskog Carstva, danas u brojnim jezicima nailazimo na brojne turcizme,  posebno u jugoslavenskim jezicima, oko 7 000 u hrvatskom, te 15 000 u bošnjačkom.

Merhaba! Zovem se Martina Kovačević i predajem turski u ABC Stranim jezicima. Ako se odlučite upustiti u ovu tursku avanturu, svakako ćemo se sresti u školi stranih jezika ABC Strani jezici! Svoje znanje turskog jezika dodatno sam imala prilike usavršiti na 2-mjesečnoj ljetnoj stipendiji u Ankari, gdje sam pohađala tečaj turskog jezika na TÖMER-u. Sudjelovala sam i na Olimpijadi iz turskog jezika na kojoj sam osvojila 4.mjesto u svijetu u kategoriji eseja.  Želim da vam kroz naše zajedničko druženje predstavim nešto “drugo i drugačije“, pomalo egzotično, te vam približim duh turskog jezika, zemlje, običaje i kulturu koja će vas ostaviti bez daha!. Shvatit ćete da nas puno toga spaja, više nego razdvaja! Ako želite zaroniti u tajnoviti svijet Orijenta i okusiti čari i ljepote turskog jezika, pridružite mi se! Görüşürüz!

Galerija fotografija

Turski
Turski